- 23 January
- Last update: 22.01.2025
- London 01:25
- New York 20:25
- Sydney 16:25
- RO
- RU
Care este varsta minima si momentul potrivit pentru continuarea studiilor in strainatate?
Varsta minima legala, ce va permite inceperea studiului in strainatate de sinestatator este de 5 (cinci) ani. In practica insa, nu exista o varsta "recomandabila", de vreme ce candidatul are pregatirea academica, independenta si motivatia necesara.
Odata ce ati decis sa studiati in strainatate, este foarte important sa discutati cu un consilier educational cat mai timpuriu. Aspecte importante precum: conditii de admitere, taxe de studiu si surse de finantare, alegerea programului si tarii de destinatie, organizarea vizitelor precum si alte formalitati, vor fi explicate pe intelesul candidatului apoi transpuse intr-un plan clar de actiune si pasi de urmat.
Pot aplica doar pentru tari si institutii listate pe pagina EXCEL?
Avand misiunea de a largi orizonturile educationale, sprijinim elevii si studentii sa faca aplicatii de succes pentru orice destinatie de studiu in strainatate. Astfel, solutiile noastre educationale nu vizeaza doar institutii si tari, ci mai degraba nevoile academice si de dezvoltare personala ale aplicantilor.
Pot aplica pentru un transfer de la un liceu sau facultate din tara intr-o institutie din strainatate?
Fie ca este vorba despre un transfer academic din anii de scoala sau facultate, acesta este in general posibil, fiind conditionat de compatibilitatea cursurilor si modulelor studiate. In cazul transferului universitar (preponderent nivelul de licenta) se va tine cont de faptul ca numarul minim de credite ECTS necesar (acumulate pe parcursul unui an universitar) este de 60.
Trebuie sa-mi caut singur(a) un centru de studii in strainatate?
Nu neaparat, desi in multe cazuri aplicantii vor cunoaste cel putin tara in care isi doresc continuarea studiilor. Pentru cei ce inca nu s-au apreciat cu alegerea centrului de studii, EXCEL ofera un serviciu consultativ exhaustiv oferind peste 1000 de centre in intreaga lume.
Daca am gasit deja un centru de studii in strainatate – ma puteti ajuta cu admiterea?
De regula, circa 15-20 la suta din aplicanti stiu exact unde isi doresc continuarea studiilor, in acest caz EXCEL va poate asista atat cu procesul de admitere, cat si cu alte formalitati importante: perfectarea vizei, rezervarea cazarii si biletelor la avion cat si oferirea unui serviciu complex de suport academic pentru intreaga perioada a studiilor si nu numai pana la "plecarea din tara".
Mai sunt si alti elevi/studenti din Moldova la aceasta scoala ⁄ universitate?
Indiscutabil, avantajele studiilor printre co-nationali sunt evidente. Pe langa faptul ca simplu spus ai cu cine “mai schimba o vorba”, poti conta si pe suportul celor care deja isi fac studiile in acest centru, astfel adaptarea la noul sistem de invatamant si mediu social se va face mult mai rapid. Din acest motiv, majoritatea aplicantilor vor considera sa urmeze calea prietenilor sau/si colegilor de scoala/universitate astfel simplificand procesul de luare a deciziei asupra centrului educational. Cu toate acestea, criteriul primar in selectia tarii si centrului de studii va tine cont mai cu seama de interesele si abilitatile candidatului, pastrand sanse egale de studia printre co-nationali pentru cei care prefera acest lucru.
Puteti sa ma ajutati cu obtinerea vizei de studii?
Perfectarea vizei de studii sau vizita (pentru parinti) se va procesa automat pentru studentii EXCEL si in acest sens, biroul nostru a stabilit relatii excelente de lucru cu majoritatea misiunilor diplomatice din tara. Cu toate acestea EXCEL nu ofera support in perfectarea vizelor pentru alte scopuri (turism, imigratie etc) decat cele asociate cu programele ⁄ proiectele de studii promovate de EXCEL.
Programe de studiu
Ce facultati ⁄ specialitati se ofera?
De la nano-tehnologii, genetica moleculara, inginerie civila si biochimie la management in sport, floristica, PR si economie - numarul specialitatilor este limitat doar de imaginatia si ambitiile profesioniste ale dumneavoatra.
Pot face si medicina sau drept?
Bineinteles, insa pe langa faptul ca aceste doua specialitati sunt cele mai dificile si uneori cu acces restrans pentru studenti din strainatate, perspectivele profesionale sunt de asemenea in mare masura conditionate de tara in care ve-ti absolvi si un numar de particularitati specifice domeniului profesionist. De exemplu, Marea Britanie practica un cadru juridic si legislativ total diferit celor din alte state membre ale UE sau a Republicii Moldova. Daca insa ati decis ferm sa va alaturati acestor meserii prestigioase, fiti siguri sa incepeti pregatirile cat mai curand posibil.
Inca nu m-am apreciat cu specialitatea ⁄ facultatea de studii, ma puteti ajuta sa aleg ceva potrivit?
Motivul principal pentru care majoritatea elevilor considera o profesie (spre deosebire de cei pasionati de stiinta si cercetari) se contine in perspectiva angajarii in campul muncii sau a dezvoltarii unei afaceri de success. In cei peste 11 ani de activitate, personalul EXCEL a acumulat o vasta experienta profesionala asistand mii de studenti sa-si realizeze ambitiile academice si de cariera. Cu toate acestea, suntem in permanenta dezvoltare de noi directii si proiecte de studii si constatam, asa dar, ca nu exista solutii unici potrivite pentru toti aplicantii indiferent pe cat de atractive sau accesibile par acestea. Similar, NU exista job-uri ce iti pot garanta un viitor mai bun - doar profesii ce pot fi mai mult sau mai putin potrivite.
Unii isi vor urma pasiunea si intuitia in alegerea profesiei, altii cautand sa tina cont de trendul pietei fortei de munca alegand meserii mai bine remunerate sau de perspectiva. Cert este insa, ca in ambele cazuri, aceasta alegere este una dintre cele mai importante, ce iti va schimba viata personala si cariera. Noi nu utilizam tehnici sofisticate de profilare psihologica si nu ne propunem sa alegem pentru dumneavoastra sau sa va influentam nemijlocit decizia – NOI cream oportunitati si oferim acces la informatie pentru decizii impartiale si obiective in interesele DUMNEAVOASTRA.
Pot merge pentru o vacanta de vara in strainatate mai intai?
Sigur si recomandam aceasta optiune atat celor care inca nu sau apreciat cu tara/institutia de studii cat si celor care prefera un curs de “lectii deschise” in viitorul centru pana a adopta o decizie finala care eventual va necesita o investitie mai mare de timp, efort si mijloace financiare. Varsta minima de la care puteti calatori neinsotit(a) pentru asemenea programme este de 8-9 ani si nu necesita cunoasterea limbii straine (a tarii in care mergeti la studii) la nivel avansat sau chiar mediu. In dependenta de necesitatile si abilitatile elevilor, aceste programe pot fi atat orientate spre avansarea abilitatilor lingvistice cat si celor academice si de specialitate (business, stiinte, arte, medicina etc). Sugestiv, aceste programme se vor oferi preponderent in perioada vacantelor scolare (de vara sau iarna) si pot dura de la 2 pana la 10-12 saptamani. Lista centrelor de vara pe langa scoli lingvistice si universitati din strainatate poate fi consultata in sectia respectiva pe pagina www.excel.md.
Conditii de admitere
In ce limba imi pot face studiile si cat de bine trebuie sa o cunosc?
Regula generala este de a cunoaste limba tarii in care va propuneti sa faceti studiile, insa schimbarile in cadrul educational international au generat sporirea mobilitatii academice, atat din punct de vedere al schimbului de studenti cat si al transferului de standarde educationale, preponderent britanice, incat acum, puteti studia in engleza in peste 100 de tari in lume si practic in toata europa.
Cat despre nivelul posedarii limbii straine, in majoritatea cazurilor va fi necesar sa sustineti un test de abilitate lingvistica de uz international: engleza (TOEFL sau IELTS), franceza (DELF/DALF), germana (DSH, Goethe) s.a.m.d Mai multe informatii despre diferite sisteme de testare gasiti pe pagina www.excel.md.
Care este media academica pentru admitere la studii?
General vorbind, nu exista un minim "prescris" de peformanta academica, insa ne vom astepta sa produceti dovezi ambitiei si motivatiei pentru specialitatea aleasa. Precum o nota mica nu indica neaparat asupra unui nivel slab de pregatire, tot asa, o nota maxima nu poate garanta admiterea. Totusi, putem vorbi despre o nota medie recomandabila de 8 (din 10), general aceptabila, pentru majoritatea institutiilor medii si superioare de invatamant din strainatate. Cei cu note plasate sub acest nivel vor putea de asemenea sa aplice prezentand dovezi suplimentare (portofoliu, scrisori de recomandare etc) centrului de admitere.
Ce examene de admitere trebuie sa sustin?
Marea majoritate a centrelor de studii nu practica examene de admitere ca atare (cu rari exceptii: Oxford, Cambridge s.a), preferand o analiza comparativa a performantei academice si dosarului de admitere in schimb si in rare cazuri interviuri personale.
Care este termenul de depunere a dosarului de admitere?
Acesta variaza in mare masura de la o tara la alta sau chiar cerintele diferitor institutii din aceeasi tara. In toate cazurile necunoasterea (incalcarea) acestor termene nu va garanteaza dreptul la exceptii – adica de a aplica mai tarziu de termenul prestabilt. Majoritatea institutiilor vor accepta dosarele de primire incepand cu luna octombrie a anului current (pentru programme ce vor incepe in septembrie a anului viitor) sau la date exacte (de ex. 10 ianuarie – 14 februarie pentru Finlanda). Pentru cei ce nu au reusit sa-si rezerveze un loc de studii in termenii prestabiliti, EXCEL ofera un serviciu complex de CLEARING (la care puteti apela practic pana in ziua inceperii studiilor) ce presupune alocarea locurilor [devenite] vacante (candidatul nu a sustinut probele de admitere sau refuza locul) in ordinea prioritara. Tinem insa sa mentionam ca acest serviciu nu este disponibil pentru toate institutiile de invatamant (de ex. Cambridge si Oxford) fapt care se va verifica in prealabil cu biroul EXCEL.
Taxe de studiu si surse de finantare
Cat costa studiile peste hotare?
Ca si la tine in tara, in strainatate, indiferent ca-ti faci studiile intr-o institutie privata sau publica, procesul de invatamant necesita investitii pentru acoperirea cheltuielilor cu salarizarea profesorilor, taxe, reparatii capitale, dotare etc respectiv, aceste cheltuieli sunt finantate atat din foduri publice (stat, NGO, organizatii internationale) cat si fonduri private (studenti si sponsori). In cel din urma caz, aceasta se refera in special la institutiile private de invatamant, dar si la tot mai multe institutii publice (de stat) in care traditional, in trecut, nu se percepeau plati pentru studii de la studentii din Moldova, de ex: Germania, Franta, Danemarca s.a
In general, in majoritatea centrelor de studii se aplica 2 categorii de tarificare :
1. Home student (elev/student national ce este stabilit in aceeasi tara ca si centrul de studii sau unitate ⁄ organizatie teritoriala, de exemplu : Uniunea Europeana, pentru care se percep taxe minime sau sunt total scutiti de acestea) si
2. International student (studentii/elevii ce provin din alte tari in afara celor mentionate in categoria 1 si isi schita studile din mijloace proprii). De exemplu, elevii/studentii ce detin cetatenie dubla (buletin sau pasaport) cu un stat membru UE (inclusiv Romania si Bulgaria) sunt considerati aplicanti UE (adica Home Students) si respectiv nu vor achita taxe la colegii si universitati in tari membre ale UE.
Cu toate aceste, un numar de tari ofera studentilor internationali (inclusiv din Moldova) posibilitatea de access la fonduri publice incat taxele de studii sunt achitate de guvernele tarilor respective : Italia, Germania, Franta, Finlanda s etc. Chiar si in cazul, in care studentul va fi scutit de taxe de scolarizare, acesta va urma sa suporte cheltuieli lunare de intretinere (cazare, mese, transport, asigurare etc) pentru care se vor prezenta garantii bancare (minim pentru un an de studii) in vederea perfectarii vizei de studii. In cele din urma, orice proces educational necesita o investitie de timp, efort si bani, insa o planificare corecta cu suportul unui specialist educational va poate oferi solutia potrivita pentru o cariera de succes.
Chiar si in cazul, in care studentul va fi scutit de taxe de scolarizare, acesta va urma sa suporte cheltuieli lunare de intretinere (cazare, mese, transport, asigurare etc) pentru care se vor prezenta garantii bancare (minim pentru un an de studii) in vederea perfectarii vizei de studii. In cele din urma, orice proces educational necesita o investitie de timp, efort si bani, insa o planificare corecta cu suportul unui specialist educational va poate oferi solutia potrivita pentru o cariera de succes.
Pot obtine o bursa de studii?
Bursele de studii sunt initiative de sustinere (inclusiv financiar) a studentilor talentati ce aspira spre excelenta academica, sportiva si/sau artistica care se acorda de regula ca “supliment” la scutirile si reducerile deja existente si pot fi folosite pentru achitarea taxelor de scolarizare si/sau intretinere. In cele mai frecvente cazuri bursele pot imbraca forma unor reduceri suplimentare sau contributii banesti lunare la cheltuielile curente. Bursele de studii sunt foarte competitive si de regula se acorda unui numar foarte restrans de elevi/studenti cu performante si merite deosebite.
Cazare si intretinere
Pot sa lucrez cat timp sunt student?
Acest lucru este reglamentat de biroul de imigratie si legislatia in vigoare a tarii respective incat pentru unele tari (de ex: Marea Britanie) acest lucru este posibil pentru majoritatea categoriilor de studenti, pe cand in altele (Germania, Franta s.a) va fi necesara perfectarea unui permis de munca special. Acest aspect are o importanta majora pentru cei care preconizeaza sa-si finanteze o parte din cheltuieli din munca prestata paralel cu studiile in strainatate si se va discuta cu un consultant EXCEL pana la depunerea dosarului intru evitarea ulterioarelor complicatii.
Ma puteti asista in gasirea unui loc de munca pe parcursul studiilor?
Cu toate ca EXCEL nu poate garanta amplasarea in campul muncii in strainatate, aceasta tinand de o serie de particularitati specifice fiecarui student, EXCEL va asigura asistenta in acest sens prin intermediul birourilor de plasament al centrelor de studii respective.
Cine ma asista cu cazarea?
Practic toate centrele de studii dispun de campusuri (camine sau hoteluri studentesti) in asa mod, odata acceptat la studii, studentul este practic garantat si cu un loc de cazare. Pentru cei ce prefera cazare in sector privat sau cu prieteni si rude, EXCEL va oferi asistenta in mod corespunzator. Pentru cei minori (sub 18 ani) in majoritatea tarilor legea prevede cazarea in campus cu contractarea unui gardian (tutela) care poarta raspundere deplina (inclusiv penala) si va intermedia relatia cu parintii si institutia de invatamant.
Pot sa raman in strainatate dupa absolvire sau trebuie sa revin acasa?
Dupa absolvire, studentii sunt liberi sa-si aleaga viitoarea cariera si tara unde i-si vor stabili temporar sau permanent domiciliul. Pentru cei ce considera si respectiv vor obtine oferte de munca in strainatate se va perfecta o viza (in scop de angajare pe intreg termenul contractului) astfel, prelungirea sederii in tara va fi strict conditionata de scopul si necesitatea extensiei (munca, casatorie, imigrare etc).
Care sunt sansele de a-mi gasi un loc de munca dupa absolvire?
Studiile in strainatate nu reprezinta un scop in sine, respectiv motivul principal pentru care majoritatea elevilor considera o profesie (spre deosebire de cei pasionati de stiinta si cercetari) se contine in perspectiva angajarii in campul muncii sau a dezvoltarii unei afaceri de success. In cei peste 11 ani de activitate, personalul EXCEL a acumulat o vasta experienta profesionala asistand mii de studenti sa-si realizeze ambitiile academice si de cariera. Cu toate acestea, constatam ca nu exista centre de studii ce iti pot garanta job-uri si un viitor mai bun – doar studenti cu o atitudine si motivatie mai mult sau mai putin activa. In cele din urma, sansele de angajare sunt puse in dependenta directa de deprinderile de munca create, personalitate (formata intru-n mediu dinamic si cosmopolit), ambitii profesionale, adaptabilitate si intr-o masura mai mica de numarul formulelor memorizate sau media academica.
Зачем учиться за рубежом?
›› Чтобы выучить язык
›› Чтобы получить достойное и признаваемое во всем мире образование
›› Чтобы иметь широкие карьерные перспективы
›› Чтобы обрести лучшие возможности для самореализации и впоследствии защищенное и стабильное будущее.
С какого возраста лучше всего отправлять ребенка в зарубежную языковую школу?
Некоторые зарубежные языковые школы принимают детей на свои программы с 7 лет. Но все же для большинства школ минимальный возраст для языковых программ – 9 лет.
Однако, все зависит как от самого ребенка, так от родителей. От того, насколько самостоятелен ребенок и от того насколько готовы родители расстаться с любимым чадом на 2-3 недели.
Мы считаем оптимальным возрастом для начала таких программ 12-13 лет, хотя у нас есть опыт организации программы языкового тренинга и для детей 9 и 10 лет.
Когда наступает правильный момент для отправки ребенка в зарубежную школу?
Можно выделит несколько условий, которым должен отвечать ребенок, готовый к самостоятельной поездке за рубеж на образовательную программу:
›› самое важное – собственное желание ребенка обучаться за границей и его понимание всех особенностей обучения в выбранной стране
›› ребенок должен быть достаточно самостоятельным, чтобы позаботиться о себе в течении периода обучения
›› для поездки в языковую школу ребенку достаточно знать основы языка так, чтобы понимать учителя и объясняться на улице; для академических образовательных программ зание языка должно быть как минимум на уровне Intermediate
›› следует правильно оценить свои финансовые возможности: образовательная программа за рубежом складывается не только из оплаты собстсвенно обучения, но и проживания и питания, а также транспортные и др. непредвиденные расходы.
Как правильно выбрать учебное заведение?
1. Первым делом нужно смотреть на престиж учебного заведения и той страны, куда Вы посылаете ребенка. Как бы ни привлекательна была цена, качество знаний дороже – в конечном итоге именно этим определяется признание диплома, который получит Ваш ребенок.
2. Не менее важно заранее оценить шансы получения студенческой визы.
3. Стоит также обратить на возможность подработки во время учебы. При академической программе обучения даже небольшая подработка принесет существенную помощь и реальную экономию расходов на питание и проживание. Кроме того, опыт работы за границей ценится очень высоко.
Как лучше ехать учить язык за рубежом: в группе или индивидуально?
Наш опыт показывает, что наибольший эффект летние языковые программы дают, когда программа организована индивидуально. В этом случае Вы можете выбрать подходящий именно Вам период времени, интенсивность программы, экскурсии и развлекательные мероприятия, тип проживания и т. д. Кроме того, при индивидуальной программе возможность практики изучаемого языка намного больше, поскольку больше общения на нем с носителями языка и студентами из других стран.
Родителям, сомневающимся, что ребенок сможет самостоятельно справиться с трудностями, но решившим непременно отправить его в языковой лагерь за границу, лучше остановит свой выбор на поездке в группе. Одим из главных плюсов такой программы является тот факт, что ребенок все время будет общаться со своими сверстниками на родном языке.
Для родителей, которые по тем или иным причинам, опасаются отправлять ребенка за границу одного, особенно в первый раз, оптимальный вариант – это семейные программы. Отправляясь вместе с детьми, взрослые помогают детям адаптироваться к новой и непривычной для них среде и окружению.
Каков порядок выезда несовершеннолетних за границу?
При выезде ребенка за границу в сопровождении одного из родителей, требуется нотариально заверенное согласие второго родителя для прохождения паспортного контроля. То же правило действует в отношении усыновителя. Нотариально заверенное согласие второго родителя требуется для получения визы в некоторых посольствах ряда стран.
В случае, если ребенок выезжает в сопровождении доверенных лиц, требуется нотариально заверенное согласие обоих родителей на выезд ребенка с указанием срока выезда и названия государства (или ряда государств), которое он намерен посетить.
В каких случаях согласие на выезд несовершеннолетнего не требуется?
›› В случае смерти одного или обоих родителей. При этом необходимо предъявить свидетельство о смерти, оформленное в органах ЗАГСа.
›› Если имеется материнская книжка (прежнее название "книжка матери-одиночки") - в случае юридического отсутствия отца ребенка.
›› Если место нахождения отца не установлено, необходимо решение суда о признании его умершим или безвестно отсутствующим.
›› Если имеется документ о лишении родительских прав.
Может ли ребенок выезжать за границу самостоятельно?
Согласно изменениям в Закон о выезде из Республики Молдова и въезде в Республику Молдова №269-XIII, вступившим в силу с 01.09.2004 года «несовершеннолетние лица имеют право выезжать из Республики Молдова и въезжать в Республику Молдова только в сопровождении своего законного представителя или сопровождающего лица, назначенного посредством декларации законным представителем, подпись которого заверена нотариально. В декларации должны быть указаны цель поездки, ее продолжительность и страна назначения.»
На ком лежит ответственность за несовершеннолетних путешественников?
Ответственность за жизнь и здоровье несовершеннолетних, выезжающих из Молдовы, возлагается на родителей, усыновителей, опекунов или попечителей.
Если ребенка сопровождает доверенное лицо, то родители в обязательном порядке должны дать письменное согласие (не доверенность), формулировка которого звучит так: "Мы (имена) даем свое согласие, чтобы (такой-то) проживающий... паспорт..." и т.д.
Что означает "визовая поддержка"?
Оформление въездных ВИЗ для граждан Молдовы (независимо от цели поездки) - это компетенция консульских отделов соответствующих стран. Только консульский отдел, после изучения представленного досье или персонального интервью (если необходимо) в праве решать вопрос о выдачи въездной ВИЗЫ.
Наша визовая поддержка предполагает подробный анализ досье и консультации по визовым вопросам с целью исключения/ предотвращения случаев отказа в визе. Также эта услуга предполагает консультации и содействие в оформлении или продлении виз для родителей и родственников учащихся.
Таким образом, если ваши документы не правильно оформлены или ваши шансы на получение визы минимальны, вы узнаете об этом за долго до собеседования в посольстве и тем самым сэкономите время и деньги на оформление поездки.
Сколько стоит обучение за рубежом?
Когда речь идет об образовании за рубежом – вопрос о стоимости самый часто задаваемый. Для того, чтобы ответить на него нужно точно знать какую страну Вы выбрали для продолжения учебы, какой тип программы, длительность и интенсивность программы. Эти и многие другие факторы влияют на стоимость обучения.
Оплата за обучение – не единственные расходы, которые Вы будете нести. Образование за рубежом подразумевает и питание и проживание, а также транспортные расходы, как международные, так и внутренние, и другие бытовые расходы.
Существует три типа проживания для студентов: в семьях, в студенческой резиденции или в съемной квартире. В зависимости от выбранной опции, цены варьируют.
Следует подчеркнуть, что даже так называемое «бесплатное» образование в Германии, на поверку оказывается совсем не дешевым: помимо учебных пособий и взносов в студенческое сообщество, на питание и проживание понадобиться около 600-800 евро в месяц.
Что такое "Foundation Programmе"?
Программа Foundation рассчитана на один академический год и разработана для иностранных студентов, планирующих получить степень бакалавра в университетах Великобритании. Курсы включают академическую подготовку, интенсивные языковые занятия, формирование учебных навыков и культурную ориентацию. Успешное окончание подготовительной программы гарантирует получение Сертификата Foundation и зачисление в соответствующий университет.
Все ли университеты требуют результаты экзаменов TOEFL или IELTS?
TOEFL и IELTS – это международные языковые экзамены, результаты которых признаются по всему миру. Многие университеты в качестве подтверждения уровня владения английским языком требуют результаты именно этих экзаменов.
Но это не означает, что они являются обязательным для абсолютно всех ВУЗов! Многие университеты, где есть подготовительное отделение, предлагают студента свои внутренние тесты. В этих ВУЗах результаты TOEFL и IELTS учитываются и являются большим преимуществом, но отнюдь не обязательны.
Когда нужно начинать оформлять документы для участия в программе Школьный год за рубежом?
Как и для всех программ культурного обмена, заявку на участие в программе Школьный год за рубежом нужно подавать как можно раньше. Это обусловлено тем, что количество мест, предлагаемых организаторами программы ограничено. Так же существуют временные ограничения, к примеру, для участия в программе, которая стартует в сентябре, заявку нужно успеть подать до марта, а для программы, стартующей в январе, до августа.
О нас
-
ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.
-
DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.
-
Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.
-
Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.